به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، ششمین همایش ملی فیلتراسیون با محوریت «فیلتراسیون در صنایع پتروشیمی» با حضور مسئولان، متخصصان و فعالان حوزه فیلتراسیون و انرژی در سالن سروش شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد. این رویداد دو روزه با همکاری هلدینگ خلیج فارس برگزار و شامل سخنرانیهای تخصصی، نشستهای B2B، نمایشگاه جانبی و کارگاههای آموزشی بود.
سید مهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در ابتدای این رویداد با اشاره به اهمیت فناوری و فیلتراسیون اظهار کرد: به عقیده مسئولان برجستهترین دانشگاههای اروپا، چالش آلودگی هوا در اصفهان نه یک چالش و مورد تحقیقاتی بلکه یک مسئله قابل حل مهندسی است.
وی افزود: برگزاری چنین همایشهایی به نفع صنایع و در راستای بهینهسازی فعالیت آنهاست. ورود به بازار جهانی یعنی استاندارد تولید کردن و محصول استاندارد ارائه کردن. امروز که به نظر میرسد شرایط بینالمللی و تجاری خارجی ایران در حال تغییر است، باید از فناورانی که با دغدغهمندی به دنبال حل مسائل کشور هستند، حمایت ویژه کرد.
محمد ابراهیمیان، دبیر اجرایی ششمین همایش ملی فیلتراسیون، نیز خاطرنشان کرد: ما امروز در شرایطی هستیم که صنعت کشور بیش از هر زمانی نیازمند کنترل آلایندهها و مدیریت مصرف انرژی است. به همین دلیل همایش ملی فیلتراسیون، برنامهریزی و اجرا شد.
وی افزود: در ششمین دوره این همایش با محوریت صنایع پتروشیمی، به دنبال بررسی راهکارهای مدیریت مصرف و ناترازی انرژی، کنترل آلایندهها و مواردی مهمی از این قبیل هستیم.
افزایش یک مگاواتی تولید برق با فیلتراسیون صحیح، برق هزار خانوار روستایی را تأمین میکند.
محمد اسدنژاد، معاون دفتر فنی تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی، نیز با بیان اینکه تنها آزمایشگاه مورد تائید ما در حوزه فیلتراسیون، آزمایشگاه تخصصی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است، گفت: با توجه به اینکه میانگین مصرف یک خانوار روستایی ۵۰ کیلووات ساعت است، افزایش یک مگاواتی برق با استفاده از فیلترهای استاندارد و بهینه، میتواند برق مورد نیاز حدود یک هزار خانوار روستایی در شمال غرب کشور و حدود ۴۰۰ خانوار در جنوب کشور را تأمین کند.
وی افزود: استفاده از فیلترهای استاندارد میتواند بهرهوری و راندمان تولید برق را افزایش دهد که در شرایط امروز ناترازی انرژی، بسیار حائز اهمیت است. یکی از الزامات تولید چنین فیلترهایی نیز ارزیابی و بررسی دقیق آنهاست. این مهم توسط آزمایشگاه تخصصی فیلتراسیون در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان امکانپذیر است.
ابراهیم محسنی، مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان، نیز در بخش دیگری از این همایش ملی با تأکید بر اهمیت استفاده از فیلتراسیون پیشرفته، استاندار و بهینه گفت: اولین همایش فیلتراسیون در سال 1395 با همکاری کارشناسان فنی شرکت گاز، امور مهندسی مدیریت گازرسانی، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و تعدادی از شرکتهای بخش خصوصی شروع شد که بعد از پنج دوره، دستاوردهای بسیار خوبی در بخش فنی مانند ایجاد آزمایشگاه فیلتراسیون مرجع، بهروزرسانی استاندارد (IGS-M-PM-111)، پایهای برای ایجاد درگاه FILTECH و ... ایجاد کرده است.
فیلتراسیون ناصحیح، خسارات جبرانناپذیری به صنایع وارد میکند.
مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان افزود: آزمایشگاه فیلتراسیون شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، سرمایه ارزشمندی برای کشور است زیرا فیلتراسیون ناصحیح، مشکلاتی نظیر مسدود شدن نازل کورهها و آسیبهای خطوط لوله در بخشهای مختلف کشور را به دنبال دارد. وجود آزمایشگاه تخصصی فیلتراسیون در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان میتواند به ارزیابی وضعیت فیلترها و تولید فیلترهای بهینه منجر شود و از مشکلات این زمینه جلوگیری کند.
وی اظهار کرد: ایران دارای دومین ذخایر گازی جهان، سومین تولیدکننده گاز طبیعی و چهارمین مصرفکننده گاز طبیعی در جهان است. از مهمترین شاخصهای شرکت ملی گاز ایران نیز میتوان به سهم 74 درصدی از سبد انرژی اولیه، 29.5 میلیون واحد تحت پوشش و 38 هزار کیلومتر طول خط لوله انتقال گاز طبیعی اشاره کرد.
وی ادامه داد: به عنوان بخشی از خسارات وارده به تجهیزات ناشی از فیلتراسیون ناصحیح در بخش مدیریت گازرسانی به عنوان مصرفکننده نهایی در زنجیره شرکت ملی گاز ایران میتوان به مواردی از جمله از کار افتادگی کنتورهای دیافراگمی و کنتورهای توربینی آلتراسونیک ایستگاه، پارگی دیافراگم رگولاتور ایستگاههای تقلیل فشار، گرفتگی در شبکههای گازرسانی، آسیب به صنایع پایین دست، خرابی رگولاتورهای ورودی گاز به منازل و گرفتگی در شبکههای گازرسانی اشاره کرد. به همین دلیل باید به فیلتراسیون صحیح به دقت اشاره کرد. از آنجا که میزان انتقال گاز در کشور در سطوح میلیارد مترمکعب است، حتی یکدرصد بهینهسازی به کمک بهبود و افزایش دقت فیلتراسیون، میتواند بسیار کمک کننده باشد.
همچنین مجتبی سعادتپور، رئیس همایش ملی فیلتراسیون و سرپرست آزمایشگاه تخصصی فیلتراسیون شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، گفت: حساسیت استفاده از فیلترها به قدری است که استفاده از فیلترهای نامرغوب، بعضاً هزینههای غیرقابل جبرانی به سیستم و تولید وارد میکند.
وی افزود: از آنجاییکه تشخیص فیلترهای مرغوب و باکیفیت در آزمونهای میدانی امکانپذیر نیست، حتماً باید توسط یک آزمایشگاه، مورد تائید قرار بگیرد. به همین دلیل آزمایشگاه تخصصی فیلتراسیون شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ایجاد شد تا علاوه بر حفظ کیفیت، هزینههای بررسی عملکردی فیلترها را به شدت کاهش دهد.
در بخش دیگری از این رویداد نیز سه پنل تخصصی با موضوعات بهینهسازی فیلترهای هوا در صنایع، آشنایی با طراحی نسل جدید فیلترهای پیشرفته تمام فلزی و روند و روشهای بومیسازی فیلتر در ایران برگزار شد.
تعداد بازدید : ۲۱ تاریخ: 1404/02/03
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
فیلتراسیون ناصحیح، زیانهای جبرانناپذیری به صنایع وارد میکند
ششمین همایش ملی فیلتراسیون با محوریت «فیلتراسیون در صنایع پتروشیمی» در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان …